19 mar. 2009

Despre PNL si infectia EBA

@Agax si @Hendrix au deschis pe tema precedenta o discutie pe un subiect destul de sensibil legat de disputele pe blogurile pro-liberale…

Poate ca ar fi trebuit mai demult sa scriu un text in care sa il citez pe Bogdan Olteanu (pe care il vad un politician din ce in ce mai bun). Comentand “duelul” dintre Crin si Calin de la Antena 3, B.O. scria: “(…)Basescu se va folosi de toate aceste lucruri, publice si notorii, de altfel, dar cu mai multa greutate cind vin ca citat dintr-un liberal de frunte.”
M-a impresionat placut stilul lui Olteanu, care, desi tinar, nu se baga in scandaluri publice de tipul “PNTCD”. Desi a fost provocat ca nimeni altul din PNL in ultima vreme. De asemenea mi-a placut si faptul ca s-a abtinut sa candideze.

Am tras cu ochiul si la celalalt liberal de frunte pe care il am in blogroll: domnul Chiliman. Niciun cuvant pe blog “pro sau contra” unuia dintre cei doi candidati. Nicio critica. Niciun atac. Desi, desigur, are o optiune. Pe care o cunosc. Dar despre dansul stiam ca e un domn, si, prin tot ce face, confirma acest lucru…Ma bucur ca PNL are asemenea personalitati.

Nu stiu daca e bine sau rau ca pe unele bloguri pro-liberale s-au iscat furtuni “pro Crin” sau “pro Calin”… OK, fiecare are dreptul sa se exprime. Sa aduca argumente. Sa sustina unul dintre candidati...
Dar in timp ce noi ne “ciondanim” tinand partea lui Calin sau a lui Crin, (personalitati distinse, elegante) Baseasca aduna 16% din optiunile de vot pentru P.E. (sondaj Antena 3)Nu cumva suntem prea exigenti cu liberalii in timp ce PD-L si PSD isi promoveaza toate nulitatile? Pentru ce sa mai aratam ca PNL e un partid cu adevarat democrat cand electoratul apreciaza infectiile de tip EBA?

31 de comentarii:

agaX spunea...

lilick,
exista o singura solutie in a intari democratia intr-o societate: practicarea ei

cred ca congresul liberalilor are sansa de a arata ca viata politica democratica este posibila ... daca va fi sau nu asa cum sper eu, ramine de vazut, dupa cum am mai spus, mai ales dupa congres, cind vedem cum isi accepta infringerea unul dintre cei doi candidati

nu cred ca sondajul ala cu elena basescu e real

Anonim spunea...

Tariceanu acum este in opozitie si are tot dreptul sa fie incisiv! As zice ca are chiar obligatia! El nu este omul care sa se dea la o parte de la o lupta dreapta, corecta. Atacurile sub centura ale lui Antonescu si-au primit o replica binemeritata la emisiunea de la A3. Tariceanu a DOVEDIT in 4 ani ce poate atat ca lider de partid cat si ca premier. Este singurul om politic pe care ba-secu nu l-a putut dobori. Iar ba-secu n-a fost singur, avand de partea lui securistii din serviciile secrete, tzulushii din DNA care fabrica dosare politice oricui vrea ba-secu, pedeleprele, haita lui geoana care a facut pact cu ba-secu inca din 2007, presa portocalie are l-a tocat timp de 4 ani, zi de zi.
Razgandeanu? NU! In data de 19 iulie 2005 Tariceanu s-a opus alegerilor anticipate intrucat si-a dat seama ca ba-secu l-ar fi pus ca premier, dupa castigaea acelor alegeri, pe draga stolo sau alta marioneta de-a lui! Ticalosia lui ba-secu era evidenta, el vroia doar sa se foloseasca de anticipate si sa scape de un liberal 100% incomod! Faptul ca Tariceanu a avut dreptate s-a dovedit imediat: au inceput atacurile concertate impotriva lui de catre oamenii lui ba-secu din PNL. Astfel securista mona-dana-eva-musca si-a dat demisia din minister, au inceput atacurile dure ale securistului draga stolo, eterna scula minuscula a lui ba-secu, stoica, boureanu si alti ,,liberali”. Ca la comanda! Ei au actionat atunci ca la o comanda nevazuta, exact ca si acum, cand adversarii ex-premierului din PNL, in frunte cu Antonescu, vor sa-l dea jos cu orice pret pe Tariceanu. Chiar cu pretul slabirii coeziunii partidului! Ei fac jocul lui ba-secu, care conduce sub vechiul dicton Divide et impera!

Lilick Auftakt spunea...

@Agax

Si eu astept sa vad exact ce vor face cei doi candidati.

In legatura cu sondajul: poate cei intervievati au raspuns in bataie de joc, asa e. Sau nu sunt deloc sanatosi la cap.

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Eu cred ca mai sunt si alti oameni cu cap in PNL. Ca doar nu au ramas doar Crin si Tariceanu. Ma bazez si pe ei ca vor avea intelepciune sa ridice acest partid.

Dar de sondajul cu infectia EBA nu zici nimic

Anonim spunea...

Cine sunt cei care il sustin pe Crin? Cei care fac indirect jocurile lui ba-secu! COEZIUNEA PNL este in mare pericol din nou si ma astept la ce-i mai rau. Daca Tariceanu va fi reales pe 21 martie, ma astept ca grupul condus de Antonescu sa faca valuri in partid care sa duca la ruperea PNL. Nu stiu daca vor merge catre Partidul Derahat, precum gruparea tradatorilor lui draga stolo, dar vor lupta la fel de infam precum tradatorii respectivi in 2005-2006! Cei ce vor ramane fideli lui Tariceanu vor fi priviti de presa portocalie ca niste TALIBANI, vor fi pusi la zid! Daca gruparea lui Antonescu va castiga, PNL se va intoarce la situatia din anii ‘90, in care cartitele din partid vor destabiliza continuu partidul, il vor fractiona in lupte de orgolii marunte, vor macina partidul. Alegerea lui Tariceanu pe 21 martie este singura sansa a liberalilor de a ramane puternici in fata dusmanilor partidului. Acum se stiu cei ce sunt de reacredinta, iudele si-au luminat fata. Sabiile au fost scoase din teaca, astept ca iudele sa primeasca ceea ce merita!

Anonim spunea...

''Nu stiu daca e bine sau rau ca pe unele bloguri pro-liberale s-au iscat furtuni “pro Crin” sau “pro Calin”… '' Intr-adevar, cred si eu ca Marius Mina si Roxana Iordache au cam exagerat. Nici Crin nu e asa rau cum il prezina Roxana, nici Olteanu asa negru cum apare la Marius. Eu cred ca amandoi vor reveni la sentimente mai bune dupa congres (Marius a si inceput, a se vedea ultima lui postare, remarcabila). Nu aici e problema. Problema e ce se va intampla in partid, cum vor reactiona cei ce vor pierde. Vor avea puterea sa treaca peste infrangere si sa ramana uniti? Va fi ratiunea mai puternica decat orgoliile? Eu sper ca da, Doamne-ajuta!
In privinta lui EBA si a prizei ei la public, daca sondajul ala e acurate atunci lucrul este extrem de trist, de altfel am ascultat azi pe Realitatea FM exact o emisiune cu intrebarea ''O veti vota pe EBA si de ce?'', o gramada de insi au sunat si au spus ca o vor vota, din cele mai stupide si rizibile motive, se sparie gandul de cata prostie exista totusi in tara asta, iar noi discutam subtilitati despre defecte infinitesimale ale lui Crin si Calin...

Anonim spunea...

@Lilick Sondajul respectiv nu este decat o continuare a temei false privind ,,copilul timid'' de anul trecut, maturizat peste noapte in ,,aceasta femeie de 28 sau 29 de ani''. Telenovela continua, dar deja aluneca in otevizare. Sondajul nu are cum sa fie real, a fost aruncat pe piata doar in speranta cresterii tensiunii in jurul pitzipoancei. Chiar crezi ca exista atatia manelisti in tara asta, adica 16%? Asa succes au mai nou semianalfabetele?

Anonim spunea...

Cei care sunt acum deschis de partea lui Antonescu vor fractura partidul! Este adevarat ca nu toti, doar capii acestei miscari. Masa de manevra din PNL, pe care echipa lui Crin o manipuleaza acum din greu, se va trezi poate la realitate! Se va merge din nou pe strategia folosita de draga stolo in 2006, cand a plecat din PNL cu vreo 30 de deputati si cativa liberali din filiale care au pus botul la marea vrajeala stolojenista. Oamenii de buna credinta vor ramane langa Tariceanu, cel care A DOVEDIT ca poate sa lupte impotriva singurului dusman al PNL: ba-secu!
Crin este folosit acum de cei ce vor daramarea lui Tariceanu, faramitarea PNL. Esential este ca PNL sa-si pastreze COEZIUNEA! PNL n-a fost un partid mare atat timp cat luptele de orgolii au fractionat partidul in bisericute. Este meritul lui Ionescu Quintus, cel care a avut puterea sa reuneasca toate fortele liberale sub aelasi stindard. Cat timp liberalii vor fi UNITI vor fi si puternici. De asta acum se doreste de catre ba-secu divizarea PNL, pe vechiul principiu al iudelor: divide et impera!

Lilick Auftakt spunea...

Hai, mai, @Hendrix

Nici chiar asa...Eu chiar am vazut in ambele tabere oameni cat se poate de onesti.
In schimb crede-ma ca de Stolojan nu mi-a placut niciodata. Si nici de Stoica.
Vrei sa iti spun de cine nu imi place acum? De Fenechiu si de Norica. In rest nu prea am antipatii.

In legatura cu sondajul: nici eu nu vreau sa cred. Dar daca totusi exista atatia manelisti care voteaza?

Lilick Auftakt spunea...

@atreides

"Vor avea puterea sa treaca peste infrangere si sa ramana uniti? Va fi ratiunea mai puternica decat orgoliile? Eu sper ca da, Doamne-ajuta!"

Trebuie sa ii ajutam toti. Bineinteles, chiar si printr-un simplu vot.

Uite, deci tu ai auzit la radio cum o gramada de insi au sunat si au spus ca o vor vota pe EBA.
Incredibil!

Lilick Auftakt spunea...

Si in timp ce o gramada de manelisti declara ca ar vota-o pe EBA...
http://catavencu.ro/foto/academia_catavencu_18_martie_2009-6473.html

Anonim spunea...

Da, nici mie nu prea imi venea sa cred, mai ca+mi era mie jena de imbecilitatea alora, unul zicea ca voteaza cu ea din cauza presei care il ataca pe tacsu!

Lilick Auftakt spunea...

@atreides

Bogdan din Canada a postat aici pe blog un comentariu ceva mai devreme. La tema cu EBA. Spunea ca e posibil ca insasi Mungia sa fi propus ca EBA sa candideze independent. Adica a ei sa fie ideea. Inclin sa cred asta..

Anonim spunea...

Sondajul pregateste frauda, exagereaza cota lui EBa ca sa stimuleze simpatia electoratului.

Din pacate legislatia electorala ofera numeroase posibilitati de frauda.

In ce priveste congresul PNL si alegerile, nu era cazul sa se faca un congres extraordinar pentru alegeri, dar daca au fost unii care au incercat sa "tulbure apele" e bine sa se clarifice situatia.

Eu nu cred in sondajele care-l avantajeaza pe Crin in electorat.
In PNL ar fi posibil, doar daca exista multi santajabili si oportunisti.
Nu-i exclus sa fie in functii de conducere mai multi oportunisti decat in randul membrilor fara functii.
Poate era bine daca in statutul PNL, ar fi fost o prevedere prin care delegatii sa se prezinte cu voturile membrilor din organizatile judetene, si la congres sa se faca o centralizare a voturilor pentru alegerea presedintelui.

Anonim spunea...

Daca EBA are o cota asa de mare, sa faca o lista de independenti, ea sa fie "locomotiva", si sa "agate" si pe A Mungiu-Pippidi in lista ei.
Va dati seama ce cota de simpatie ar avea in urma gestului nobil, prin care intinde o mana contestatarei?

Anonim spunea...

Bine, noi putem vedea si partea pozitiva a candidaturii lui EBA. Ia sa presupunem, prin absurd totusi, ca tipa obtine vreun milion de voturi asa. Pai ar fi exceptional! Ca alea sunt de fapt voturi pierdute de PDL, hahaha!

Lilick Auftakt spunea...

@Gheorghe

S-o puna presedinta partidului. Ce mai..PD-L o merita. Si toti votantii PD-L.

Lilick Auftakt spunea...

@Atreides

E si speranta mea. Dar totusi.. :)

Anonim spunea...

@Lilick, nici chiar asa.
T Basescu ce mai face?
Poate are personalitate mai mare decat Boc si atunci se produce scandal in familie.
Poate sa o puna presedinta cand cedeaza "tataia" functia.

Anonim spunea...

Intr+adevar, totusi...Pe noi ne avantajeaza sa ia fie foarte multe, fie foarte putine voturi. Daca va lua exact cam cate are nevoie, se cheama ca ne+a tras+o...

Lilick Auftakt spunea...

@Gheorghe

Sinistru! :)

@Atreides

La risc. Oricum, cred ca in campania asta nu se va vorbi decat de ea. Ori enerveaza lumea la culme, ori o voteaza toata tara...

Anonim spunea...

Da, s-o voteze toti pedelistii, ca sa murim noi cu totii de ras cand o sa-i vedem pe alte preda si TRU fara coledzi!

Lilick Auftakt spunea...

@Atreides

Cred ca o sa iasa un scandal imens cu pitzipoaca asta. A3 risca si intretine focul. Inteleg jocul lor. Sper sa le si iasa figura.

Preda si TRU cred ca prind coledzii ca sunt pe locuri eligibile. Dar pozitia ei, cu mai multe voturi in PE, ii va eclipsa.
"EBA si listacii" Hahahaha!

Anonim spunea...

Foarte bine, sa intretina focul, ne mai distram si noi, mai alungam din amarul crizei si al opozitiei...A propos de lista pedelista, citeam adineaori intr-un ziar ca e posibil ca Andreea Vass sa nu fie pe un loc eligibil, sa vezi distractie daca intra EBA in PE si nu intra Vass, o sa spumege Andreea, si pe buna dreptate (chit ca e omu' lu' dragastolo, tipa macar pare ca are ceva in cap, spre deosebire de EBA).

Lilick Auftakt spunea...

@Atreides

Si eu am inteles ca daca e ea votata e posibil ca Vass sa ramana pe dinafara.
Sunt curioasa daca cineva va marai sau pedelistii raman tot soldateii credinciosi.
Oricum, PNL trebuie sa aiba o lista ireprosabila.
Pe langa EBA...TRU si PREDA nici nu o sa se mai vada in campanie. :))

Anonim spunea...

@Lilick. Crin Antonescu, elegant? Poate cu adversarii! Cu Tăriceanu a fost incalificabil. Deci, uneori trebuie să spunem lucrurilor pe nume.N-are nici o importanţă ce zice Băsescu. Băsescu trebuie ignorat şi apoi, executat. Cât despre fiica lui, n-aş intra niciodată în acest joc, pe care constat că i-l face toată lumea. I s-a făcut o dublă şi enormă publicitate pe tema manevrei cu fiică-sa. Asta au şi urmărit. Asta şi au.

Singurii care au făcut breşa - poate un pic şi din vina mea - au fost Gâdea şi Ciutacu, la "Sinteza", emisiunea cu audienţa cea mai mare şi în care în loc să se discute despre fiică-sa în ziua evenimentului, l-au obligat pe taxu să caşte ochii două ore live la Tăriceanu. Emoticon verde. Cred că l-au ţinut în lanţuri să nu spargă televizorul. Dacă era Antonescu,îl lăsa rece. Nici nu cred că se deranja. Asta-i diferenţa. Eu ştiu o chestie, printre puţinele de care sunt sigură: Băsescu moare de oftică la ficaţi când se gândeşte la simpla existenţă a lui Tăriceanu.

Lilick Auftakt spunea...

@Roxana

Da, cred asta cu Basescu. Iar Tariceanu ar avea o forta mai mare pentru ca a avut o lupta directa cu el. Atacurile lui ar avea greutatea pe care o au atacurile unui fost premier care a condus bine Romania in timp ce a fost obstructionat de catre presedinte. Crin nu stiu pe ce baza l-ar ataca..si pe ce si-ar construi discursul anti-basescu. Vedem.. Oricum, PNL nu inseamna doar Tari si Crin.

Cum e posibil si ca Basescu sa nu mai candideze.

Campania pro/anti baseasca face numai rau PD-L-ului. Cred ca lumea se va radicaliza pro/anti Basescu in functie de ...domnisoara. Inclusiv votantii pd-l.

Anonim spunea...

De cand cu telenovela EBA mi-a trecut prin minte un gand.

Daca acest episod se doreste o repetitie la scara mica a unui scenariu pentru la toamna, cand Basescu va aparea imaculat, candidand "independent" si negand formal orice asociatie cu PDL?

Stiu ca-s multe diferente intre europarlamentare si prezidentiale, dar tupeul si siretenia "carmaciului" ne pot rezerva multe.

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Nu e nici asta exclus cu nebunul. Am vazut scenariul asta pe undeva... dar nu mai stiu unde.
Dar eu cred ca asta nici nu stie daca mai candideaza sau nu. Poate se decide in functie de EBA.

CRadu25 spunea...

@Lilick: Tu stii foarte bine catre cine merg simpatiile mele - catre Antonescu. Si mai stii ca nu suport "talibanismele", nu conteaza din ce parte vin. Asa ca tot acest story cu invective pe blog-urile (culme, liberale), mi se pare foarte trist. Oricum, daca la Marius Mina aversiunea pentru un personaj negativ (a se citi Bogdan Olteanu, aversiune pe care o impartasesc la randu-mi) a generat toata reactia, la Roxana (sau hendrix) vad ca pasiunea pentru Tariceanu ii mana in lupta. Este optiunea lor, pe care inteleg sa o respect (nu si sa o aprob). Dar sa genereze astfel de lupte, care sa arate mai ceva ca "guerilla portocalie" declansata de Basescu&Co, mi se pare jalnic. Nici Antonescu nu e vreun sfant, nici Tariceanu nu are coarne. Si nici viceversa. Discutiile in alb sau negru, fara nuante, sunt prea schematice si fara substanta. Hai sa vedem nuantele de gri, nu doar extremele. Parerea mea...

PS: Iar o sa zbiere @hendrix ca sunt agentul "portocaliilor" si ca fac jocurile lui Basescu :)

Lilick Auftakt spunea...

@CRadu25

Bineinteles ca nuantele de gri.. Sunt de acord. Eu totusi nu inteleg ce tot aveti cu B.O., dar nu tin nici sa imi explici exact ACUM. Chiar l-am urmarit cu atentie de cand face Marius campania asta mizerabila, si am vazut ca e un foarte bun politician. Pe mine nu ma intereseaza in interiorul PNL ci cum se vede in afara. Si chiar ma bucur ca datoria lui Marius am descoperit asta.