Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia
-
*Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia* – Energi terbarukan di
Indonesia akan meningkat jika negara terus memanfaatkan energi panas bumi.
Indon...
20 mar. 2009
Congresul PNL
Am selectat cateva articole in care autorii analizeaza situatia din PNL inainte de Congres:
“PNL şi spectrul sepukului în perspectiva Congresului Extraordinar de mâine” – Paralele//Paralele
“Tariceanu, forta consecventei” – Marius Ghilezan
“Iluzia “Obama romanesc” – episodul PNL” – Calin Cosmaciuc
“Radiografia si miza duelului Tariceanu – Antonescu” – Roxana Iordache
“Ce i se reproseaza lui Tariceanu” – Camelia Spataru
“Patriciu, viitorul PNL” – Dan Tapalaga
Cotidianul a pus 4 intrebari seniorilor liberali Mircea Ionescu Quintus si Dinu Zamfirescu. Raspunsurile lor au fost aproape identice:
"1. Congresul reprezintă un moment de răscruce pentru PNL sau e doar o etapă a parcursului?
2. Ambii candidaţi la şefia partidului au drept obiective atingerea unui indice de 30% pentru PNL şi accederea la guvernare. Cum credeţi că vor fi atinse cele două obiective?
3. Cum va arăta PNL cu Antonescu preşedinte sau cu Tăriceanu cu un nou mandat?
4. Există pericolul unei sciziuni, al unor dezertări din partid după congres?
Mircea Ionescu Quintus (membru PNL din aprilie 1937, fost preşedinte al partidului între 1993 şi 2001):
1. Congresul reprezintă doar o etapă şi are rolul de a consolida partidul şi să-l apropie de electorat.
2. Nu cred că se poate vorbi în viitorul apropiat de 30%. Este o variantă nerealistă. Acum, pentru euroalegeri, cred că se poate atinge un 25%. Ce va fi peste trei-patru ani nu se poate prevede acum. Mobilizarea exemplară, o comunicare ireproşabilă ar fi două dintre principalele condiţii de a creşte procentele. În ceea ce priveşte intrarea la guvernare eu o văd doar în situaţia existenţei unei crize majore în actuala coaliţie şi cu obţinerea garanţiilor că ne putem pune în aplicare soluţiile liberale. Dar este o problemă. O coaliţie cu PDL nu o văd viabilă, ţinând cont de relaţiile dintre cele două partide. Ar însemna o guvernare tensionată cu numeroase dispute. Mai repede ar merge o coaliţie cu PSD, ei ne-au sprijinit în 2008, deşi în acest caz înseamnă că ne-am vinde sufletul.
3. PNL va arăta la fel, indiferent cine va câştiga preşedinţia partidului. Important nu este cine va fi în vârful piramidei, ci constituirea unui BPC puternic şi unit.
4. Nu va fi nici o sciziune. Poate unul sau doi nemulţumiţi să se dea înapoi pentru o vreme.
Dinu Zamfirescu (membru PNL din februarie 1944; actualmente preşedinte al Senatului liberal):
1. E doar o etapă în viaţa partidului.
2. Se poate ajunge la 30%. Plecarea o constituie starea de nemulţumire a populaţiei şi prestaţia lamentabilă a guvernanţilor. Dar noi, liberalii, trebuie să facem o opoziţie la baionetă, să promovăm programe liberale şi să comunicăm profesionist. Ştiu, acum sunt greu de pus în aplicare programele liberale. Doar în situaţia ruperii coaliţiei actuale văd o posibilitate de intrare la guvernare. Cu PDL mi se pare foarte dificil. Cred că o coaliţie cu un PSD care să respecte programele noastre ar fi o variantă ceva, ceva mai plauzibilă.
3. PNL va fi acelaşi indiferent cine câştigă. Dacă va fi vorba despre Tăriceanu, atunci el va trebui să-şi reconsidere anumite atitudini, în special legate de problemele de comunicare. Dacă va obţine Antonescu victoria, atunci s-ar putea să vină cu ceva idei noi, dar nu ştiu care sunt acestea, cu ceva mai mulţi tineri, deşi PNL nu are deloc o medie de vârstă ridicată.
4. S-ar putea să fie ceva dezertări, dar nu cauzate de eşec la congres, ci în special de faptul că s-ar putea să fie persoane care să nu suporte starea de opoziţie şi acestea sunt de regulă oportuniştii care au intrat în PNL pentru funcţii."
Si o declaratie a lui Mircea Ionescu Quintus via Max Media:
"Este o ruşine să se spună că o organizaţie judeţeană votează, în totalitate, pe unul sau pe altul. În partidul nostru membrii săi sunt liberi să aleagă şi să fie aleşi, ori, când se dă o indicaţie în acest sens, acest liberalism dispare! Iată de ce, în ceea ce mă priveşte, n-aş putea să spun, acum, care dintre candidaţi este favorit".
Update: alte articole
"PNL - pentru o viata mai buna" - Ioana Matei
"A fi Crin sau a fi Calin" - E-Xtrema
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
12 comentarii:
Succes Caline ! Iti tin pumnii !
@Chat Noir
Iti imaginezi cat e de bine ca noi macar putem sa ii uram unuia sau altuia succes? La PD-L nici nu ai voie sa gandesti la alegeri libere. M-am uitat pe cateva bloguri de tineri liberali. Fiecare scria ba ca voteaza cu Calin, ba cu Crin. La OT-PDL sarmanul contracandidat al Elenei Basescu a zburat in suturi. Se "agata", ca si Mungia, de notorietatea Bobitei. :)
Orice liberal rational si de buna credinta ar trebui sa-l aleaga, fara ezitare, pe Tariceanu! Modul in care a condus 4 ani partidul, modul in care a rezistat atacurilor nesfarsite ale lui ba-secu, care cauta sa distruga PNL il ndefinesc pe Tariceanu ca un garant al unitatii PNL, un garant al liberalismului in Romania. Ca premier a aratat clar ca a fost cel mai bun premier, in ciuda tuturor piedicilor puse la cale de adversari. Ca om, ca mod de a fi, a aratat intotdeauna ca un domn adevarat, rasat, inteligent, superior. Doar cei animati de orgolii marunte, de interese meschine l-ar putea alege ACUM pe Antonescu. O eventuala alegere a acesteia ar slabi PNL, ar distruge coeziunea lui si l-ar face vulnerabil in fata atacurilor lui ba-secu. Simpla retorica nu-l poate dobori pe ba-secu, este nevoie de un om ca Tariceanu, care a DOVEDIT ce poate! Care a aratat ca se poate face politica si ALTFEL decat o fac cei ca ba-secu! Tariceanu este omul politic care ne arata ca tara n-a devenit dominata de manelisti, cum ar vrea ba-secu sa creada!
asta e unul din motivele pentru care, in ciuda amanarilor si balbelor dlui Chiliman, tot cu liberalii simpatizez!
Acum nu mai conteaza cine a fost inaintea lor ci conteaza cine va urma. Lupta stransa doamnelor si domnilor!! Credeti ca doar ei participa la congres? Putem si noi participa...evident, un pic altfel...ati auzit de live blogging? Ei pe blogul lui Andronic vor fi relatari in direct din congresul PNL! Check it out ;)http://www.danandronic.ro/?p=563
Frumoase discursuri, frumoasa atitudine a majoritatii vorbitorilor. Sunt mandru ca sunt simpatizant al PNL-ului.
@John
Multumim!
@Chat Noir
Da, urmaresc si eu. Bravo liberalilor!
Am ascultat discursul lui Crin care mi-a confirmat principiul "cine are idei le exprima in cuvinte simple, cine nu are idei recurge la vorbe mari".
Crin a abuzat de vorbe "marete" ca pe timpul comunismului, un discurs populist pe linia discursului Basescian, a liderului ce trebuie sa se situeze in mijlocul multimii.
Crin vrea sa fie un astfel de presedinte.
Sper sa nu-si dea liberalii partidul pe mana unui asfel de individ demagog-populist fara alura de lider.
@Gheorghe
Tu stii ca lumea asta vrea, asta asteapta... Ne uitam acum si la Calin.
Probabil ca indiferent de care din ei "castiga" , la 30% nu vor aduce PNL . Diferenta e ca s-a vazut ca asta e Partid si nu gloata de slugi a la pd minus l. Cand o sa vad primul membru pdl in dezacord cu Stapanul o sa-mi schimb opinia.
Exact, Mos Califar! :)
Pana si PSD e mai democrat decat PD-L.
Cand o sa mai aiba tupeu sa zica ceva pedeleii indobitociti de Tutucul lor bolnav psihic, atunci o sa-i intreb daca in partidul lor e macar un strop de libertate.
Puscaria PD-L, asa o sa-i zic.
@All
Hahaha! Sa-i vedeti pe pedeleii portocalii ce isterici sunt pe bloguri. Mor de ciuda ca n-o sa pupe EX-Piratul lor niciun vot de la noi indiferent daca acum va fi ales Calin sau Crin. Hahahah!
Trimiteți un comentariu