8 mar. 2009

Inca o gaselnita a lui Traian Basescu


Maine Basescu se va adresa Parlamentului Romaniei. Tema anuntata este legata de un posibil imprumut la FMI. “Va fi o opţiune a Parlamentului, a românilor, dacă ne punem o centură de siguranţă sau vom încerca să ne încadrăm în resursele pe care le avem. (…) Sper să desprindem o abordare atît a Parlamentului, cît şi a populaţiei, pentru că nu poţi să impui vremuri de austeritate dacă populaţia refuză, dacă Parlamentul refuză”. Presedintele isi doreste asadar o consultare cu Parlamentul dar si cu populatia. Boc a declarat ca romanii nu vor fi consultati pe baza unui referendum, ci prin sindicate si prin anumite comisii consultative. Alti bani, alta distractie. Ce inseamna asta? Ca vom fi intrebati daca ne dorim austeritate sau nu? Suna ca dracu’. Imi aduce aminte de anul 1986, când Ceausescu a organizat cu scop propagandistic referendumul pentru reducerea cu cinci la sută a cheltuielilor militare. Adica in toate tarile din Europa guvernele iau masuri cat mai rapide pentru a contracara efectele crizei, in asa fel incat populatia sa nu sufere mai mult decat e necesar, numai la noi, statul, in loc sa isi asume o raspundere rapid, incearca sa o puna in carca poporului, intr-un proces lent de consultare. Cunosc cu adevarat locuitorii Romaniei, cei care vor fi consultati, situatia clara a economiei romanesti? Desigur, nu. Au masele constiinta in asa fel incat sa raspunda in cor: “da, vrem austeritate”? De fapt, aceasta consultare a lui Basescu nu este decat un alt mod de a face campanie electorala. Lui si PD-L-ului. Ce vor zice sustinatorii partidului portocaliu? “Uite cum Basescu nu face nimic de capul lui, ci doar ce vor romanii”. Bineinteles ca daca poporul nu o sa vrea austeritate, responsabilitatea unui esec al guvernarii va cadea pe umerii poporului. Adica ai nimanui. Si Traian Basescu o sa se spele pe maini. Sunt tare curioasa ce atitudine vor avea pesedistii in legatura cu subiectul asta. O opinie a liberalilor o avem pe blogul lui Bogdan Olteanu.
Update: Si reactia lui Geoana...

33 de comentarii:

tony spunea...

Este si lasitate.Stie ca vor veni vremuri grele si vrea sa se dea la o parte.

Lilick Auftakt spunea...

@Tony

Pai da. Si de ce sa nu-si pozitiveze el pana si lasitatea, transformand totul in propaganda portocalie inainte de alegerile europarlamentare...

madalina ionescu spunea...

Să f... nişte bani pe referendum, ca să aflăm cât vrem să cheltuim de criză?

Boc în seara asta, la Prima Tv, încerca să-l scoată sau să explice ce nu ştie nici el, că cică această "consultare" a populaţiei nu e referendum, ci o consultare cu partenerii sociali:)))

Lilick Auftakt spunea...

@Madalina

Pai da. :) Dupa ce l-am auzit pe Boc m-am apucat si eu sa scriu. Nu e referendum, dar e ca un referendum...Trompetel trebuie sa spuna si el ceva ca asa i-a dictat Tatucul. Astia ne mai cred prosti mult?

madalina ionescu spunea...

Dacă cere referendum de împrumut, pe lângă faptul că e o aberaţie, pe lângă faptul că e o demagogie, va avea "avantajul" campaniei electorale tot anul, şi înainte de refr, şi în noiembrie. Sper să nu avem anticipate de Cotroceni. Sau cine ştie ce ne mai paşte. Până-n Paşte.

Lilick Auftakt spunea...

@Mada

E posibil sa fie si anticipate. Crezi ca nu i-ar placea sa comaseze totul? L-ar avantaja...

Anonim spunea...

Opinia lui Nastase (adica a celuilalt PSD): http://nastase.wordpress.com/2009/03/08/presedintele-de-banca/

In ce ma priveste, parerea mea e ca Basescu vrea sa se dea bine pe langa bancheri. De ce? Cred ca e evident. Interesant e insa cum ii combina pe acestia, la cateva zile dupa ce le-a dat de inteles ca ii sustine. Prin primele declaratzii lasa impresia ca e angajat recuperator la banca. Dupa care, pentru ca inca totusi mai e votat de romani, arunca pisica moarta, la Parlament. Adica, mai bubulilor, eu sunt cu voi, vreau sa va ajut, dar uite, parlamentul asta de mafiotzi nu ma lasa. PArlamentul e dusmanul vostru. Daca vreti sa-i jupuiti pe romani, ajutati-ma sa devin dictator. Simplu. Tipic Basescu.

Lilick Auftakt spunea...

@Draghi

Merci :)

Evident ca sunt combinatii de mafiot tipice Basescu.

Lucia Verona spunea...

Dacă vrea anticipate, trebuie să-şi dea demisia. Mîine. Alfel nu poate face alegerile odată cu europenele. Dar nu prea cred în varianta asta.
Iar aia cu referendumul... Adică să votăm dacă vrem să dăm bani băncilor? :)))))))
Cred că nu sunt singura plecată de acasă :)))))))

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

:) La basea e posibil orice. Chiar si sa-si dea demisia maine. Dar nu prea are motiv. Daca e sa-si dea, trebuie sa gaseasca mai inainte motivul si sa faca mare tam-tam si tambalau.
Iar in ceea ce priveste consultarea publica...sa se duca pedeleii, cu mic cu mare..incolonati la vot. :)))

codeus spunea...

Da buun ia sa vad io ce-i si pe p-aci daca tat nu am somn.api lilick ase bina le zasasi ca ramasai "interzis"da numa pa moment stai linistita.Adica dupa ce o dadu in bara la bruxels amu sa duce la FMI (fara legatura nu intra la idei ca la femei sa duce el tat timpul de astea"usoare"cu care sa ne crape obrazul in Europa)Pi aicea e cu smecherie mare,adica daca o dam cu oistea in gard zice base ceea ce e foarte preevizibil dupa cat de "specialisti" is in conducerea tzarii,ca om alege una ca om alege alta ei tat n-or fii de vina.al naibii sa fiu de nu-mi vine sa ma autoexilez pa luna ca macar acolo nu am treaba cu tembeli din astia si nici cu criza.

Lilick Auftakt spunea...

@Codeus

Hihihi! Dar sa plece ei..de ce sa plecam noi? :))

Anonim spunea...

Un aspect formal, dar care ar conta daca am trai intr-o tara civilizata si nu in Republica lui Basescu:

In tarile civilizate, atunci cand seful statului urmeaza sa se adreseze parlamentului, serviciul de presa ne informeaza de regula in prealabil cu privire la tema discursului si la liniile sale generale.
E un gest de respect fata de electorat si de fireasca transparenta. Seful unui stat civilizat e nu e un cabotin care foloseste asemenea ocazii pentru lovituri de teatru si declaratii socante. Ceea ce va spune e in mare cunoscut, iar personajul ca atare nu face decat sa livreze respectivul mesaj intr-o forma institutionala.

Asa e la altii. La noi, iata ce aflam de pe site-ul oficial al presedintiei:

Programul preşedintelui României, Traian Băsescu, luni, 9 martie a.c.:

• Ora 16.00 – Mesajul preşedintelui României în faţa Camerelor Reunite ale Parlamentului României (Loc de desfăşurare: Palatul Parlamentului).
Departamentul de Comunicare Publică

Atata tot. Cum ar fi, natiune, stai cu ochiu’ la ecran, ca iese primadona sa cante o arie cum n-ati auzit de cand sunteti, manca-v-as voturile!

Anonim spunea...

Nu pot sa nu-i dau dreptate lui @Liviu, care face niste observatii corecte privind cuvantarea lui ba-secu de astazi. Intr-o tara normala trebuia sa stim care va fi TEMA. Din respect fata de parlamentari, carora li se adreseaza, in primul rand. In al doilea rand, fata de cetateni.
Intentionat ba-secu a lansat data speach-ului de azi inca in urma cu peste o saptamana! De ce? Ca sa se nasca un nou subiect de discutie! Sa se iste intrebari privind tema, sa se fabrice diverse scenarii mai mult sau mai putin fanteziste. Se urmareste crearea unui EVENIMENT pe care toata lumea sa-l urmareasca cu sufletul la gura. Totul este o regie ieftina, tipic basesciana. La fel a procedat acum 2 ani, tot in martie! Atunci ne anunta, tot fara sa fie anuntata tema, ca da un ULTIMATUM Parlamentuluiu sa adopte legea VU! O lege in care nu credea, care nu avantaja pedeleprele, dar care urma sa bulverseze viata politica pentru mult timp. Ce va fi azi? O miscare asemanatoare! In mod sigur va face declaratii incendiare si va propune un lucru care va arunca in aer scena politica!
S-au facut multe speculatii despre tema discursului basescian de azi. Multi cred ca va fi o dezbatere privind un imprumut de la FMI. Pai ce legatura are ba-secu cu asta? Nici una. Unii zic ca s-ar putea sa ceara o consultare a populatiei privind regimul de austeriate. Oficial, n-are nicio prerogativa in acest sens. Speculatiile acestea sunt lansate intentionat pentru a mari TENSIUNEA momentului, asa cum am aratat la inceput. In sfarsit, marea zi a venit! Spectacolul poate sa inceapa! In sfarsit, nu vom mai discuta speculatii ieftine ci despre ceva concret. Ziua epocala a venit, sa vedem surpriza!!! Ha ha ha ha ha(hahait basescian)!

Anonim spunea...

Referendumul din '86 a fost in noiembrie '87. M-a prins cand eram in armata. Votarea se facea cam asa : era rostit numele fiecaruia, ieseai din formatie, te duceai la masa cu tabelul gata facut, si semnai langa degetul pus de ofiter , bineinteles, la ,,da''. Tot pe-atunci ,,am votat'' pentru prima data la alegerile locale : buletin de vot alb in urna. Totusi, nu exista comparatie...

Anonim spunea...

Sa ne consulte...sa ne asculte cu stetoscopul:)))

Un referendum nu e nebun sa ceara pt. ca, evident, acesta nu ar fi validat.

De comisii consultative nu am mai auzit pana acum. Si ce-i vor spune comisiile astea? Ca vrem sau ca nu vrem? :))

E penibil totul.
Raman la parerea ca Romania se afla intr-un mare rahat; nici Basescu, nici PSD, nici PD-L nu stiu cum sa mai ascunda asta, si trag de timp, cel putin pana la europarlamentare.

Mi-e teama insa ca populatia nu mai rezista si incepe sa simta din ce in ce mai mult efectele crizei.

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Excelent. Chiar imi scapase ideea asta. Ai o mare dreptate.

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Si tu ai mare dreptate. M-m gandit si eu ca Basescu arunca teme presei cum arunca taranul mancare la porci ca sa nu rupa lantul si sa atace adevaratele tinte.

Anonim spunea...

@Lilick Presa are o mare VINA in intretinerea acestor false teme de discutie, nascute din scenarii lansate chiar la 3coceni. Las la o parte marirea artificiala a tensiunii zilei de azi, ma refer doar la aruncarea in presa a diverselor nume de ,,independenti'' pe lista pedeleprelor pentru PE! Presa rumega de zor candidatura elenei ba-secu, ca mai apoi tot pedeleprele sa iasa la interval ca vina o poata presa, care face speculatii!!! La fel cu scandalul creat in jurul ,,independentilor'' TRU, pipppidi sau cristi preda! Aceasta isterie de acum seamana cu aceeasi manevra folosita de pedelepre anul trecut, cand cu mare valva erau anuntate candidaturi precum: mona-dana-eva-musca, mitica dragomir!

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Vreau sa-ti spun ca de pe revista 22, pe site-ul Romania Curata, dar si pe bloguri ca cel al lui patrasconiu, se toaca tema moralitatii candidaturii celei mici. AM Pipidi a dat tonul, evident. Ce zici?

Anonim spunea...

@Lilick Ce sa zic? Exact ce-ti spuneam adineauri! Nu urmaresc blogul lui patras-coiu decat extrem de rar, blogurile portocalii fiind extrem de plictisitoare, lipsite de idei, de bun simt, un for al defularii unor frustrari antiliberale si strigarea de lozinci jalnice. Blogul lui @thor il mai urmaresc, ca sa vad ce planuri mai are partidul-stat, multi propagandisti fiind cei care dau tonul acolo.
O auzeam dimineata pe pippidi la RealitateaFM cum guitza despre MORALITATE! Ca ea, daca nu se respecta idealurile sale cuprinse in ,,Romania curata'', nu va candida! Fitzele facute de aceasta pupincurista ma fac sa rad de ma doare stomacul! Ei fac acum aceleasi fasoane ca anul trecut, cand se dezbateau imensele probleme de moralitate la oameni ca mona-dana-eva-musca sau dumitru dragomir. Din cauza unui mafiot ca dragomir marele caracter catalin avramescu a renuntat la candidatura! Ca sa vezi cata moralitate la el! Ha ha ha ha ha(hahait basescian)! Apropos, vighi are azi un articol in care avramescu este vazut ca un esec la marilor valori in lupta cu falsele valori. Nu m-am putut stapani sa nu postez aseara ceva de la obraz, ia du-te sa vezi ce am scris!
Aceasta campanie asazis morala este concertata se pare! Chiar si teodorescu are un articol asemanator, la care din nou nu m-am putut abtine aseara sa nu scriu ceva. Este clar o campanie declansata de pedelepre si deontologii lor!
Despre fiica lui ba-secu am scris mai sus! In final va fi retrasa, ca urmare a atacurilor ,,grobiene'' din presa, ca o victima!!! Va fi placerea lui ba-secu sa o apere din nou, apeland la rolul de tata lovit in aripa! Absolut gretos scenariu, absolut gretoasa regia! Despre actori, ce sa zic? Ba-secu este un mare actor, dandu-si licenta pe 2 octombrie 2004, cand plangea pe umerii goi ai lui draga stolo. Vai, ce emotionant a putut sa fie! Progresase mult fata de celebrul rol, jucat in mai 2001, cand ii spunea lui petrica roman celebrele cuvinte ,,Petre, esti cel mai bun!"".

codeus spunea...

pai nu vazura-ti si cu reuniunea de la bruxells adica ce vface Zeus sa duce acolo si da si drege dupa cum il taie pe el capul ..fut..i presedintia masii da asta se crede ceausescu caligula si lenin laolalta..pai la ce drac sa mai avem si guvern ca tot e de decor si mananca bani de pomana.il lasam naibii p-asta sa ne duca in prapastie si cu asta basta ne facem pomenile dinainte ca dupa nu mai are cine sa le faca

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Lsa si tu link-urile aici. Nu ca mi-ar fi mie lene sa caut, dar poate mai citesc si alte persoane.

Vrei sa zici ca Basescu ar putea sa o sacrifice pe fi-sa. Pentru ca daca o retrage o umileste. Mai ales acum cand Elena i-a raspuns obraznic Pippidei. Eu cred in scenariul asta...dar totusi, ti-am mai zis: daca nu a facut-o de la inceput cat de credibil ar fi acum?

Lilick Auftakt spunea...

@codeus

Ceausescu, Caligula si Lenin laolalta, plus Putin. Asta se crede el. Cand colo nu e decat un boschetar care violeaza poporul...

Anonim spunea...

@Lilick Lenutza este doar o tinta falsa! Fraierii care musca din momeala vor toca marunt la ea, facand de fapt jocul pedeleprelor! Ei au inventat aceasta falsa problema in speranta ca se va naste un CIRC, iar la momentul oportun ea va fi retrasa de taticul indignat de presa. Lenutza este folosita si ca ,,pretext'' pentru morala de 2 lei din partea unor ,,caractere'' precum pippidi. Ca sa vezi! Cel mai inteligent lucru este sa fie lasati in pace! Vor sa o puna pe zana ,,succesurilor'', n-au decat! Este doar problema lor cu cine defileaza. Daca s-ar ignora falsa tinta a siliconatei basesciene tot scenariul lor s-ar dezumfla.

tony spunea...

Alina Mungiu are o lista cu 6 conditii unde vad ca ataca pe Rares N. si pe Stolojan,nu numai pe Elena B.

Lilick Auftakt spunea...

@Tony

Asa e. Dar cum de nergegulile astea se gasesc tocmai in partidul curatilor?

tony spunea...

Acum l-am vazut si pe Flutur ca vrea sa faca reforma justitiei.A uitat ca are cateva dosare penale.Astia din PD chiar sunt unul si unul.

Lilick Auftakt spunea...

@Tony

Probabil tocmai de aia vrea sa o.."reformeze". Hihi!

Anonim spunea...

@codeus & Lilick - Ceausescu, Caligula si Lenin laolalta, plus Putin. Asta se crede el. Cand colo nu e decat un boschetar care violeaza poporul...

Ceausescu avea drept studii (nu stiu daca absolvite, dar precis facute "pe puncte", desi era si general vechi, nu stiu daca stiti asta) Academia militara de la Frundze, Caligula - habar nu am si nici ca-mi pasa, Lenin - niste studii obscure de drept, cam in sincope, Stalin - studii de teologie, cred ca neterminate, plus Academia de la Frundze, parca, de unde si ...

Asta cu care ne-am pricopsit, spre rusinea noastra, la Cotroceni are tot un fel de studii militare, facute pe pile comuniste, dosar muncitoresc imaculat si un "doctorat" in contrabanda si "bufuri" marinaresti...

Pe Putin lasati-l in pace pentru moment, ca, in ciuda pacatelor lui, are studii serioase de drept si un doctorat in stiinte economice. Asa ca, pina la urma, dintre toti astia pomeniti mai sus, ar fi singurul calificat sa emita "opinii personale" despre justitie, despre finante si economie!

In nici un caz alde Base nu e calificat pentru nimic, iar in profesia pe care se lauda ca ar avea-o colegii lui au cam iesit la pensie! Nu-i vorba, ca si colegii aia maninca si pensioara babana, si salarii de la stat...

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

E calificat la carma. Marele Carmaci. Desi mai corect ar fi Marele Carpaci :))))

Riddick spunea...

Ar merge un referendum, dar nu iese lumea din casa ... :)

codeus spunea...

Lulutza eu nu l-am mentionat pe Putin tocmai din considerentul amintit de tine.Ca este un fel de dictator si Putin asta nu poti zice nu.iar referitor la Caligula iti spun eu cine a fost.a fost al treilea imparat roman ca succesiunela tron care a domnit doar patru ani si s-a remarcat prin despotismul si incoerentza in conducera imperiul roman.unii mai spun ca si-ar fi numit calul senator deocamdata din sursele existente nu am gasit nicaieri mentionat asa ceva