11 mar. 2009

Presedintele Guvernului


In Rusia nu mai exista oficial termenul de Prim-Ministru de cand Putin a ocupat acest post. Seful guvernului se numeste “Presedintele Guvernului” . Mai exact, in limba rusa, pana mai ieri se folosea termenul “Premier-Ministr”, iar acum, dupa cum putem vedea pe site-ul oficial al Guvernului Federatie Ruse, “Predsedatel Pravitelstva” (Председатель Правительства). Presedintele tarii este numit, asa cum se obisnuieste de vreo 10 ani incoace (cred ca din 2000), cu termenul occidental “Prezident”. Nu stiu exact cum au survenit aceste schimbari, dar imi pot imagina ca lui Putin nu i-a sunat deloc bine sa nu mai fie numit “Domule Presedinte”, si sa i se spuna…”banal”:), "Domnule Prim Ministru". Asa ca a gasit solutia care sa impace si capra si varza.

Pun pariu ca daca Traian Basescu va ocupa vreodata oficial functia de sef al Guvernului va apela la o smecherie asemanatoare...Numai ca pana atunci ar trebui sa-si gaseasca un succesor care sa il numeasca. Daca nu o fi gasit deja.. :) Sa fie Boc, sa fie Geoana?

12 comentarii:

Anonim spunea...

Vezi pe site-ul Guvernului ce poza cat 1/2 din pagina si-a postat Boc :))

http://www.guv.ro/

Lilick Auftakt spunea...

@dramoleta

Cat de idioti...Hahaha! Macar in fotografii sa para si el MAREEE! Merci.

madalina ionescu spunea...

Da, măi, nu mai poţi de atâţia preşedinţi pe lumea asta, toată lumea suferă de şefie şi vrea să fie apelată pe marele titlu.

Actualul se va gratula cu cei doi foşti, dacă se vor întâlni, numai cu "domnule preşedinte" din care nu se vor mai scoate.

În seara asta mă declar preşedinta bucătăriei mele. Mă voi purta cu ea abuziv şi, dacă mă supără, o dizolv şi îi sting lumina anticipat!

Lilick Auftakt spunea...

@Madalina

Hahahahaha! Presedinti peste presedinti. De scari de bloc, de colhoz...Dar ce ne facem daca o sa fim nevoiti vreodata sa spunem "Presedintele Boc"?...O sa rada o lume intreaga de noi!!!

Lucia Verona spunea...

În Italia, şeful guvernului este Preşedintele Consiliului de miniştri. Aşa era şi la noi formula pînă cînd Ceauşescu a schimbat-o, ca să fie singurul preşedinte.

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Daaa, ai dreptate. Acum imi aduc aminte.

Lilick Auftakt spunea...

Deoarce am gasit acum niste comentarii pierdute prin spamuri, vreau sa va rog sa imi spuneti daca nu va apare comentariul, desi altele, scrise dupa al vostru, au aparut.
Am scos acum (CRED) tot. Insa tardiv...

Anonim spunea...

Servus!
Eu gasisem, intr/un text de acum ceva vreme, urmatoarea functie pentru domnul ori tovarasul presedinte: "prim-preşedintele de partid şi de stat"
Cele bune!

Lilick Auftakt spunea...

@Flavius

Te plictisesti pana ii spui asa.. :)

Anonim spunea...

Unde-i poza aia mare cu Boc cel Mic??? Eu nu o gasesc!

In schimb, am aflat si eu, in sfirsit, ca Adriean Videanu este Ministrul Economiei... Ce amuzant, pentru ca i se potrivea muuult mai bine sa fie Ministrul Risipei, dupa ce a aruncat cu banii Bucurestilor in cele patru zari, dar cu deosebire in buzunarele lui si ale prietenilor!

Anonim spunea...

Vag imi aduc aminte ca pe vremea lui Ceausescu exista unul sau mai multi "primi vicepresedinti", dar nu cred ca functia asta se referea la presedintia lui Nea Nicu...

Cu "Domnule presedinte" i se adresau si lui WCTudor toti admiratorii. Imi statea inima-n loc o clipa, de fiecare data cind auzeam apelativul asta agatat de wct... Iar acum regret profund ca acum 5 ani am contribuit la... "prezidentierea" unuia care s-a dovedit total neprezidentiabil...

Anonim spunea...

@Lulutza

E chiar sus. Dar nu se deschide mereu. Sunt probleme cu site-ul.

In legatura cu ultimul punct: offff, nu ne mai aduce aminte ca l-am votat pe Basescu.