24 mar. 2009

Stolojan - un europarlamentar mediocru












Via Mihnea aflu ca doar doi europarlamentari PD-L din 11 au reusit sa obtina calificative pentru activitatea de la Bruxelles care sa ne faca cinste. Restul de 9 obtinand de la Institutul European pentru Democraţie Participativă o apreciere “medie” sau “slaba”. La polul opus se afla PNL, cu 5 europarlamentari din 6 care au obtinut calificative excelente pentru activitate, si doar unul cu o apreciere “medie”. Niciunul cu apreciere "slaba".

Stolojan, capul de lista al PD-L, apare in documentul de pe site-ul Institutului European pentru Democratie Participativa undeva spre coada clasamentului, foarte aproape de batausul Rares Niculescu.
Si europarlamentarii PSD au fost cotati mai bine decat democrat-liberalii, avand aprecieri “deosebite”, “bune” si “medii”.
Nu acelasi lucru se poate spune despre cei de la UDMR.

Referindu-se la motivele activitatii mai slabe a unora dintre eurodeputati, Doru Frantescu, Director al Institutului European pentru Democratie Participativa – QVORUM, apreciaza ca „aceasta se poate datora pe de o parte incapacitatii de acomodare cu modul de lucru al Parlamentului European care necesita un grad superior de rigurozitate, responsabilitate si transparenta, iar pe de alta parte insuficientei motivatii de a face treaba buna la Bruxelles, fapt constatat la acei eurodeputati care au fost implicati mai mult în activitati politice în România”.
Detalii AICI.
Doru Frantescu are desigur dreptate. Mai ales daca ne gandim ca Stolojan era mai mult vazut in Romania anul trecut. Se pregatea sa ajunga Prim-Ministru, nu? :)

Cu atat mai mult nu inteleg tupeul lui Stolojan care declara ca Antonescu este "chiulangiul numarul unu din Parlament", cand el insusi e cotat ca mediocru la Parlamentul European.

25 de comentarii:

Anonim spunea...

Sa enumeram si alte nume atat de apreciate in blogosfera excursionisto-consumatorista :
Corina Cretu - PSD: MEDIE Tztztztz, ce lume invidioasa .

Anonim spunea...

Cum Lilick defaimezi pe omul decorat de Basescu, pentru contributia la integrarea Romanieie in UE.

Conform blogului său, Rareş Niculescu a fost decorat de preşedintele Traian Băsescu cu Ordinul “Bărbăţie şi Credinţă” (cel mai important ordin militar de pace), în grad de Comandor, pentru meritele deosebite în aderarea României la Uniunea Europeană.
http://www.cotidianul.ro/niculescu_consilierul_lui_boc_si_blaga_decorat_de_basescu-72746.html

Lilick Auftakt spunea...

@Gheorghe

Ah, mii de scuze! Daca l-a decorat Basescu retrag defaimarea.. :))
Dar pe Basecu l-a decorat vreodata cineva? Chiar nu stiu acest amanunt...

Anonim spunea...

Decoratile "sub acoperire", nu sunt publice.

Lilick Auftakt spunea...

@Gheorghe
:))))

Anonim spunea...

In legatura cu blogul Corinei Cretu, de acord si nu trebuia sa ne spuna acest institut despre care, in incultura mea, nu am auzit inca. Dar daca ei ne sugereaza ca activitatea Corinei Cretu este medie, pe acelasi nivel cu al lui Rares Niculescu, ma duce gandul ca sponsor principal este Gigi Becali. A si acum vad ca de fapt baiatul acela de la PDL Craiova cu nume de fata este deosebit iar Renate Weber este buna. Sa fim seriosi! Astia au analizat Parlamentul European de pe alt continent.

Lilick Auftakt spunea...

@George Serban

Habar nu am de institut. Dar sunt trecute acolo niste criterii dupa care a fost analizata activitatea.
Am verificat daca ceea ce au notat ei corespunde cu ceea ce scrie pe site-ul Parlamentului, si nu am gasit diferente. Nu ii pot acuza de subiectivism ca nu am (inca) dovezi.

Anonim spunea...

Mare greseala ar face liberalii trecand-o pe Norica Nicolai cap de lista la europarlamentare. O greseala la fel de mare ar fi si scoaterea de pe lista sau plasarea necorespunzatoare a lui Daniel Daianu, locomotiva la europarlamentarele de anul trecut si europarlamentar cu o activitate "deosebita". Ba si eliminarea d-nei Weber ar fi o alta dovada de lipsa de inteligenta politica. Pacat, mare pacat!

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim

Maine am inteles ca se discuta problema. Si mi se pare ca Antonescu o vrea pe Norica. Restul nu. Unii il vor pe Melescanu cap de lista. Dar chiar el a declarat ca nu vrea sa le ia locul lui Daianu si lui Weber. O sa aflam.
Daca Crin face prostia sa o puna pe Norica inseamna ca e batut in cap.

CRadu25 spunea...

@George Serban: Renatei Weber n-am stat sa-i analizez prestatia in Parlamentul European, dar a face greseala de a inlocui pe Renate Weber cu Norica Nicolai mi se pare uriasa. Sau pe Daniel Daianu. Pana la urma, oamenii au fost acolo, au vazut cu ce se mananca PE, au prestanta. Nu pot decat sa deplang ghinionul Noricai Nicolai ca a ratat Parlamentul Romaniei din postura de castigator al colegiului ei, dar mai stiu cativa care au intrat in parlament de pe locurile 2 sau 3 (nu dau nume, persoane importante). O nedreptate nu trebuie "indreptata" cu alta nedreptate.

CRadu25 spunea...

@Lilick: Cap de lista trebuie sa ramana Weber si Daianu. Ca Melescanu, Nicolai und so weiter sunt dupa ei si intra, e OK. Dar oamenii cu experienta si interes pe zona de politica europeana trebuie sa ramana. Parerea mea...

Lilick Auftakt spunea...

@CRadu25

Ai dreptate in legata cu Renate si Daianu.

"Nu pot decat sa deplang ghinionul Noricai Nicolai ca a ratat Parlamentul Romaniei din postura de castigator al colegiului ei, dar mai stiu cativa care au intrat in parlament de pe locurile 2 sau 3 (nu dau nume, persoane importante)."

Daca te referi in paranteza si la Bogdan Olteanu sa stii ca acelasi Institut l-a clasat pe B.O. pe locul 1, calificativul "activitate deosebita" pe Bucuresti, la camera dep., alaturi de Rares Manescu si Cornelia Cazacu. Alegatorii nu sunt vnovti ca nu au fost informati, in schimb ma asteptam ca voi, liberalii, sa stiti asta si sa scrieti.
L-am vazut si ieri la televizor la motiunea pe invatamant. Eu cred ca ar trebui sa se inceteze cu ironiile la adresa unui om care munceste, care are o activitate atat de bogata in Parlament.

Anonim spunea...

Nu e de mirare ca Stolojan e pe nicaieri ca activitate atata timp cat o are consiliera pe A Vass. Una din principalele lor preocupari la Bruxelles, de notorietate pe holurile PE, e sala de fitness!!
Iar despre Bodu, cel mai praf eurodeputat la concurenta cu colegul Rus, spun doar atit: starneste zambete printre romanii din zona ptr ca trimte in toata reteaua din PE pagini intregi cu bancuri si filmulete haioase!!!!!!!

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim

Si mai e ceva: 7 din cei 11 trimisi initial de catre PD la PE nu mai sunt ..aceiasi. S-au schimbat. Cei 7 au revenit in tara. Doi au ocupat functii in administratia locala, si 5 au ajuns acum in Parlament.

Unknown spunea...

Sunt si eu de acord cu parerile tale si ale lui Cradu25! O singura obiectiune am: consider ca ultima fraza din cometariul tau nu ar fi trebuit spusa: adevarul e adevar in ceea ce priveste chiulul din parlament al lui Crin Antonescu! si stiam cu totii acest aspect!

Lilick Auftakt spunea...

@Ion

Ar trebui sa consulti raportul de activitate facut de institut. Nu e chiar asa. Si Crin are, ca si Stolojan la PE, un calificativ.."activitate medie". Deci identic.

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Daca vreunul dintre ei si multi altii ar fi avut o activitate peste medie, tara asta n-ar fi ajuns in fundatura in care ne gasim.
Daca va povestesc cum se faceau angajarile la guvern in anii'90, va ingroziti, dar va puteti explica multe lucruri.
Intre timp, prostia a fost asortata cu coruptia si rezultatele se vad.

Lilick Auftakt spunea...

@Ruxandra

Pai de ce sa nu ne povestesti? :)

Anonim spunea...

Apropo de competenta si evaluari / De prin ministere:
La inceputurile lui '90, raspunzand chemarii d-lui Coposu de-a demantela "structurile" am intrat in presa, fiind, pe rand, reporter frenetic pe baricadele mai multor publicatii anticomuniste care, de altfel, intre timp au sucombat, eroic, mai ales prin asa zisele puciuri redactionale. Imi fusesera distribuite vreo patru ministere din Kakania noastra, in care am trait niste experiente demne de Joseph K. La Ministerul Muncii am cautat persoana care se ocupa de un domeniu care, potrivit propagandei fesenite, era foarte important pentru atenuarea decalajelor fata de Vest. Am fost indrumat spre dl X care m-a privit suspicios si m-a intrebat confidential: "Spuneti-mi, totusi, cine v-a trimis la mine"? Eu nu am auzit de acest domeniu, dar cred ca se ocupa de el dl. Ionescu de la etajul 3. La Ionescu, aceeasi figura. "Nu dom'le, fii serios, problema e de competenta d-lui X, asa ca mergeti inapoi la el. Ce tupeu sa va trimita la mine!". Excedat, X mi-a spus: "Uite bea o cafea si-o cola cu mine si-ti explic: Aici nu stie nimeni cum sa faca aceasta chestie. De altfel, nimeni n-a auzit de asa ceva". Pai, de ce nu va dati la o parte si nu angajati pe cineva care stie? - am intrebat, cu naivitatea varstei. "Domnule, domnule, esti tanar, poate nu intelegi, dar am trecut de 50 de ani, am doi copii la scoli in Franta care-mi cer bani, am ajuns cu greu pe pozitia asta, cum sa ma dau la o parte si pentru cine? Crezi ca in locul meu ar veni altul mai bun?" La Ministerul Agriculturii, dupa ce am agitat un intreg departament cu privire la aplicarea unei ordonante destul de proaspete, am fost invitat sa le organizez biroul de presa, fiindca nimeni nu auzise de ordonanta pe care le-o fluturam sub nas din Monitorul Oficial. La Finante si Educatie, situatii similare. Nimeni nu stia cum si cine trebuie sa aplice noile legi. Functionari inecati in vrafuri de hartii si care, la data aceea, de abia invatau sa joace solitaire pe noul PC. Bineinteles ca admiteau cu greu ca habar n-au despre ce-i vorba, si ma trimiteau initial de la Ana la Caiafa, incat rataceam zile intregi pe holurile cladirilor respective, cautand "omul". Cand in sfarsit, in virtutea unei conspiratii cel mai nesuferit coleg imi era indicat de majoritatea ca finnd "omul meu", victima se scuza la o cafeluta cam in maniera dlui X de la Min. Muncii. Un amic "norocos" s-a angat chiar la Min. de Finante. Norocul i-a fost scurt, fiindca omul a plecat de-acolo in pragul nevrozei. Prin birouri era o acalmie perfecta, pana in momentul in care incepea bairamul. Aproape zilnic se gasea ceva sau cineva de sarbatorit. Amicului, in calitatea de praslea si ultim venit, ii revenea ingrata sarcina de-a alerga dupa cadouri, flori si completari de menu. Asta a facut timp de trei luni, cat a rezistat nervos, si nimic altceva. Asta se intampla cam atunci cand functionarimea ministerului s-a rasculat impotriva lui Daniel Daianu, care, fiind ptr. o scurta vreme ministru, i-a obligat pe toti sa invete sa opereze pe calculator. Sunt foarte curios sa aflu ce se intampla azi prin ministere, dar perioada glasnostului romantic a trecut si cred ca niciun jurnalist nu mai poate zburda de capul lui prin vreun minister.

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim

Interesant. :) Cum sa mai intri azi, asa, oricum? Nu mai poti sa intri nici in scoli, dar in ministere.

Anonim spunea...

@Lilick se mai intra in colaborari de servici si prin ministere.

Anonim in urma cu 5 ani situatia era identica, doar ca oamenii aveau cate doua calculatoare pe birou, unul cu P3 si ultimul cu P4, si le utilizau pentru lucrari in excel. La tetix se descurcau, mai ales sefii.

Seful de birou avea niste reflexe dobandite, ca atunci cand a sunat directoarea, s-a ridicat in picioare si in pozitia de drepti a stat cat a tinut discutia la telefon, si tot la 10 secunde exclama un "sa traiti".

Cu cat sunt mai longevivi in post, cu atat salariu e mai mare si munca mai putina.
Chermezele ese tin regulat.
Concedii medicale cu nemiluita, cu diagnostic de tuberculoza, ca sa poata depasii numarul de zile limita.
Te doare minte ce-i pe acolo.

Anonim spunea...

@Alt Anonim: Asadar, in ministerele din eterna si facinanta noastra tara s-a amputat pana si legea Lomonosov-Lavoisier, cea a conservarii masei. Nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul sta pe loc. Doamne fereste sa se transforme. :-)

De altfel, banuiam eu. :-(
Multumesc pt. confirmare.

Lilick Auftakt spunea...

Dragi anonimi,

Va implor sa va luati niste nick-uri oarecare (Gigi, Nicu..etc).
:)

Pro DOC spunea...

Gata, Doc, eu sunt anonimul din... Kakania si cel care a raportat confruntarea de la Antena 3 dintre C.P. Tariceanu si Antonescu la celebra si mult studiata confruntare televiziata Nixon - J.F.K.
Multumesc pentru gazduirea comment-urilor sub anonimat si, anticipat, pentru vizualizarea celor pe care le voi posta din acest moment sub nick-ul Doc.

Lilick Auftakt spunea...

Bine @Doc!
Multumesc mult. Era greu sa retinem care anonim scrie un lucru sau altul..:)